Onze scheepjes zijn vaak een behoorlijke investering. De ene heeft een scheepje op leeftijd, de andere een nieuwe. Maar vroeg of laat is jouw scheepje ook aan onderhoud toe! Het zogenaamde "knippen en scheren" is een om de 3 a 4 jaar terug kerend ritueel. Vroeger konden we dat in het Buizengat allemaal doen. Tegenwoordig hebben we die mogelijkheid niet meer en moeten we uitwijken naar elders. En waar ga je dan heen met je schip?

De Mathijs en River Magic waren allebei aan een "knippen en scheren" beurt toe. Er bestond ook de wens de schepen tot aan het gangboord te schilderen. Het was ons ter oren gekomen dat er in Rotterdam een gelegenheid was bij WSV de Kreek. Daar zijn de schepen op 18 oktober 2014 het water uit gehesen en op vakkundige wijze neergezet. Deze watersport vereniging beschikt over een 4x5tons kraan die de schepen uit het water hijst. Vervolgens gaat het schip op een enorme hydraulische transport wagen die het schip naar zijn plaats toe rijdt. Daarna zetten ze het schip op steunen stevig neer.

Wij zijn inmiddels bijna klaar om het water weer in te gaan en het resultaat mag er wezen! Wij kunnen niet anders zeggen dan dat het ons erg bevallen is bij de WSV de Kreek. De tarieven zijn schappelijk en de voorzieningen zijn top. Ook de gemoedelijke sfeer en behulpzaamheid is er geweldig!

Kijk voor meer info op wsvdekreek.nl.