Onze jachthaven is voorzien van nieuwe wifi. De SSID is "WSV Vlaardingen", "WSV_APN" en "WSV_APZ":

• WSV Vlaardingen is actief bij het middenhek en in de Risico
  • WSV_APN staat gericht op de Noordelijke helft van de vlotten, vanaf het middenhek.
  • WSV_APZ staat gericht op de Zuidelijke helft van de vlotten, vanaf het middenhek. Voor dit Acces-Point staat er ook nog een zgn. repeater bij box-80 die voor dekking bij de OH5 moet zorgen.

Deze voorziening is gemaakt voor de leden en eventuele passanten van onze vereniging. Het wachtwoord om toegang te verkrijgen is verkrijgbaar via webbie at wsvvlaardingen punt nl. Na verificatie van uw lidmaatschap krijgt u het wachtwoord gemaild.

TIPS ter verbetering van WIFI ontvangst in Jachthavens:

• Gebruik een computer met een up-to-date Operating Systeem. De meeste computers werken met Windows maar Apple of Linux kan ook.
  • Bedenk dat een stalen boot/schip een zgn. Kooi van Faraday is. Energie kan van buiten moeilijk naar binnen en andersom! Veel gebruikers ervaren een slechte verbinding wanneer ze met een Tablet of Laptop op schoot in de boot zitten. De aanschaf van een Buiten Antenne neemt een hoop ergernissen weg!
  • Verwijder WIFI toegangs punten die je niet gebruikt. Een Tablet of Laptop zal ze allemaal scannen hetgeen het verbinden enorm kan vertragen.
  • Twijfel niet bij voorbaat aan het toegangs punt waarmee je probeert te verbinden. In 90% van de gevallen ligt de oorzaak bij de gebruiker en/of zijn apparatuur.

APPARATUUR:

• Hieronder een aantal voorbeelden van buiten antennes:

Wifi antenne voor buiten - USB aansluiting     USB versie 35,=        Wifi antenne voor buiten - USB aansluiting

Wifi antenne voor buiten - Netwerk aansluitingEthernet versie 50,=    Power Over Ethernet adapter

Deze antennes zijn richting gevoelig! Je moet ze dus mikken op de wifi-antenne van de jachthaven. Dit levert een veel beter signaal op dan een zgn. Rondstralende Antenne. De apparaten hierboven zijn verkrijgbaar bij Conrad.nl. Hier kun je ook de exacte prijzen nakijken.

BEVEILIGING:

• Wees bewust van het feit dat kwaadwillende mee kunnen kijken met uw verbinding! Mijn advies is dan ook: "doe geen bankzaken op (openbare) wifi verbindingen!".
  • Zorg voor een goede virus scanner. Dit houd nare dingen uit je apparaat.

Mochten er naar aanleiding van bovenstaande vragen opborrelen dan kun je een mail met die vragen sturen naar webbie at wsvvlaardingen punt nl.